Medya

Uyanış Büyük Selçuklu dizisindeki gibi savaş sahnesi başka Türk dizisinde yok!

TÜRKIYE RADYO TELEVIZYON KURUMU 1’in büyük bir merakla beklenen yeni dizisi “Uyanış: Büyük Selçuklu”nun prodüksiyon ayrıntıları noktaya değiniyor. Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesinin çekildiği ve dizide kullanılan atlar için Kazakistan’dan gelen özel takımın oyunculara eğitim verdiği dizide her detay büyük titizlikle hazırlanıyor.

Türk televizyon tarihinin en uzun süren savaş sahnesi… Hazırlığı 60 gün, çekimleri ise 8 gün süren Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesi için 100 tanesi atlı olmak üzere toplamda 400 şahsiyet destekçi oyuncu yer aldı.
Kondisyon, kesintisizlik ve koordinasyon gibi çalışmalarda bulunan oyuncular bu süreçte güçlü bir eğitim programından geçti.


Birinci kısımdaki savaş sahnesi için 45 dublör ve 120 şahsiyet destekçi oyuncu takımı, çekim yapılacak mekânda 15 gün süresince Kazak takım Nomad Stunts tarafından güçlü bir aksiyon ve koreografi eğitiminden geçirildiler.
Çekimler sırasında rastgele bir negatiflik gidişatına karşı ambulans ve sıhhat takımları ile baytarlar hazır bulundu.

Dizide kullanılan atlar için Kazakistan’dan özel takım geldi… Aksiyon, at binme ve kılıç eğitimleri Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını reelleştiren Kazak takım Nomad Stunts tarafından verildi.
Bir aylık eğitim ile savaş sahneleri için özel olarak hazırlanan atlar; şaha kalkma, uyuma ve savaş kumpası gibi eğitimler aldı. Ayrıca dünyada ve Türkiye’de ender elde edilen at ustası unvanına sahip Janbi Ceylan da binicilik eğitimlerinde oyunculara yardımda bulundu. Ok atma eğitimleri ise Dünya Erim Okçuluğu erişmeni İbrahim Balaban tarafından verildi.

Her detay titizlikle hazırlandı… Dizi için asıllaştırılan üç senelik senaryo çalışmasının ardından 13 aylık hazırlık sürecinde her detay titizlikle hazırlandı.
Özel olarak hazırlanan 7500 m2 kapalı plato içerisine Saray, Medrese ve Kervansaray; 50 bin m2 açık platoda Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Kenti, İsfahan Kenti ve Bizans Kalesi heyetti. Özel kostüm atölyelerinde ise döneme ait 3500 adet aksesuar ve 5000 parçalık kostümler imal edildi.

.

İlgili Haberler

Başa dön tuşu