Sinan Güzel

Sertab Erener’in “Sansüre uğradım” dediği görüntüler Magazinn.com’da!

Sertab Erener’in önceki hafta Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konserde sansür krizi yaşanmıştı. Erener, “Barkovizyonda bir video yayınlayacaktık ama bir kadının memesi görünüyor diye benim haberim olmadan filmi kesmek felakettir” demiş ve “Sanatta sansür olmaz” tezini savunmuştu. Magazinn.com Genel Yayın Yönetmeni Sinan Güzel, günlerce konuşulan ve krize neden olan o görüntüleri ele geçirdi. İşte Güzel’in köşe yazısında yer verdiği detaylar!

SANAT MI, MÜSTEHCENLİK Mİ?

Sertab Erener’in bu açıklamasını dinleyenlerin büyük çoğunluğu ünlü şarkıcının mağdur olduğu hissine kapıldı. Ne var ki, videonun içeriğini araştırdığımda çok farklı bir durumla karşılaştım. Ele geçirdiğimiz o videonun bir kısmını sayfamızda yayınlıyor ve yorumlarınızı merak ediyoruz. Benim yorumum aşağıda!

6-12 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA BU VİDEO MU İZLETİLECEKTİ?

Harbiye sahnesinde son anda yayınlanmayan videoda yer alan kadınların göğüslerinin apaçık belli olduğu, hatta bir kadının anadan üryan bir şekilde objektife yansıdığı görülüyor. Durum böyle olunca işin rengi değişti tabi! 6 yaş üzeri çocukların gelmesine izin verildiği bir konserden bahsediyoruz. O çocuklara kadın memesi ve çıplak beden izletmenin sanatla ne ilgisi var pek anlayamadım! Ne ilginçtir ki, Sertab bu konuşmayı yaptığı sırada bir çocuk sesi duyuluyor, yayınladığımız kaydı lütfen dikkatle dinleyin. Ne yani o çocuk barkovizyonda meme görmeye mi geldi, yoksa Sertab ablasının enfes sesini mi dinlemeye geldi?
İşin bir diğer yanı da neden kadınlar, “Kadın bedeni” üzerinden sürekli bir gündem oluşturma çabasında? Ömür Gedik’in “Mini şort giyilmesine karşı çıktığı” açıklaması ne kadar saçma ise, Sertab’ın “meme” çıkışı da bir o kadar garip!

Cidden sansür mağduru mu oldu, yoksa Sertab Erener reklam peşinde mi? Bana biraz “Organize işler” gibi geldi! Sansür kisvesi altında mağdur kadını oynayıp manşet olacaktı. Oldu da! Peki, koca Sertab’ın buna ihtiyacı var mıydı? Bence yoktu!

 

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu