6 yıl aradan sonra efsane dönüş!
Magazinn.com'a Google News'te abone olun
Abone OlTürkiye’nin pop müzik alanında geleneksel tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın, 6 yıl aranın ardından sanatseverlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi tarafından 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Altın Güvercin Beste Yarışması, yenilenen formatı ve zengin içeriği ile Kuşadalılara ve ziyaretçilere kültür ve sanatla dolu 6 gün yaşatacak.
İLK KEZ 1985 YILINDA DÜZENLENDİ
İlk kez 1985 yılında düzenlenen ve 21 yıl boyunca Türk müzik tarihinde unutulmaz izler bırakan Altın Güvercin Beste Yarışması için son hazırlıklar tamamlandı. Yarışmanın Turhan Yükseler başkanlığındaki, Ali Rıza Türker, Bora Ayanoğlu, Gür Akad, Nino Varon, Tarkan Gözübüyük ve Yusuf Bütünley’den oluşan ön jürisi geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toplanarak 2 günlük değerlendirme ile finalistleri belirledi.
JÜRİDE YOK YOK!
Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın 7 Eylül’de Kuşadası Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek olan finalinde jürisinde yer alacak isimler de belli oldu. Jüride-Ali Rıza Türker, İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboga, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley, Ömür Gedik ve Kuşadası’ndan Murat Sert ile Hüsnü Öten yer alıyor. Jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci olan besteciye Altın Güvercin ve 50.000 TL, ikinci besteciye Gümüş Güvercin ve 30.000 TL, üçüncü besteciye ise Bronz Güvercin ve 20.000 TL para ödülü verilecek.
BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜ ALPAY’IN OLACAK
Altın Güvercin Beste Yarışmasının gelenekselleşen Barış Manço Onur Ödülü ise bu yıl ünlü yorumcu Alpay’a verilecek. Yarışma kapsamında Türkiye’de yarım asır boyunca kariyerini koruyan ünlü şarkıcı ve yorumcu Alpay vereceği bir konserle Kuşadalılarla buluşacak. 2 Eylül’de düzenlenecek etkinliklerle başlayacak olan Altın Güvercin, 6 gün boyunca çeşitli konserler, gösteriler, sergiler ve ünlü yazarların imza günlerine de ev sahipliği yapacak. Yarışma kapsamındaki etkinliklerden birisi de “Barış Manço ile 7’den 77’ye Fotoğraf Sergisi.” 2-8 Eylül tarihleri arasında açık olacak sergi Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda Barış Manço hayranları ile buluşacak.
“FARKLI KONSEPT, ZENGİN İÇERİK”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Altın Güvercin’i 6 yıl aranın ardından yeniden kanatlandıracak olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek şöyle dedi: “Altın Güvercin Beste Yarışması, Kuşadası ile özdeşleşmiş önemli bir organizasyon. Bu nedenle de yaşatılması gerekiyor. Seçim kampanyam boyunca, turizm kentleri açısından büyük önem taşıyan ve kimi zaman düzenlendiği kentlerin bile önüne geçen festivallerin yaşatılması ve çağın koşullarına uygun biçimde yeniden yorumlanması gerektiğinin bilinci ile Altın Güvercin’i Kuşadası’na tekrar armağan etme sözü vermiştim. Bugün ise Altın Güvercin Beste Yarışması gibi önemli bir değerimize kentimiz adına sahip çıkmanın ve içeriğini güncelleştirerek çok daha büyük bir çatı festival haline getirmenin sevincini yaşıyoruz. Düzenlendiği yıllar boyunca Kuşadası’nın tanıtımına büyük bir katkı sağladığı gibi müzik dünyamıza da önemli isimler kazandıran Altın Güvercin Beste Yarışması, bu yıl farklı bir konsept ve içerikle yaşama geçirilecek. Altın Güvercin’in gerek ilçemiz gerekse de müzik dünyasında yeni bir sinerji ve motivasyon yaratacağına inanıyorum” dedi.
Kaynak: Bültenler