Spor

EZEKİEL HENTY: FENERBAHÇE’Yİ ELEMEK İSTERİM AMA…

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Lokomotiv Moskova’nın 5.5 milyon euroluk yeni transferi Ezekiel Henty, Rus ekibi ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra ilginç açıklamalarda bulundu.

Ocak ayında Oumar Niasse’nin Everton’a gidişinin ardından doğan boşluğu doldurmak için transfer edilen Henty, kendisinden beklenenlerin yanı sıra Fenerbahçe ile ilgili de açıklamada bulundu.


“FENERBAHÇE’Yİ ELEMEK İSTERDİM AMA..”

Henty, takıma katkı vermek için Lokomotiv’e geldiğini söylediği konuşmasında, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Fenerbahçe ile ilgili de kısa bir açıklama yaptı.

 

"F.Bahçe'yi elemek isterim…"

Takım ile bir an önce maça çıkmak istediğini söyleyen Nijeryalı golcü, “En iyi futbolumu göstermek için
sabırsızlanıyorum. Lokomotiv’in Fenerbahçe karşısında turu geçmesi için yardımcı olmak isterdim ama ne yazık ki bunu yapamayacağım” sözlerini sarfetti.

Henty, kulüplerin Avrupa Kupaları’nda oynatacakları oyuncu listelerinin Ocak ayı sonunda teslim edilmesi nedeniyle takımının Avrupa maçlarında yer alamayacak olmasını ise ‘şanssızlık’ olarak nitelendirdi.

“NIASSE’DEN SONRA GELDİĞİMİN FARKINDAYIM”

Takımın kendisinden öncesi as forveti Niasse’nin gönderilmesinin ardından burada olduğunu bildiğini söyleyen golcü isim, “Oumar Niasse burada büyük işler yaptı. Onun gidişinin ardından buraya geldiğimin farkındayım. Benden beklenenleri biliyorum. Kısa sürede takıma adapte olup bu takımı şampiyon yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“USAIN BOLT İLE YARIŞSAM…”

Henty, kendisinin hızlı bir futbolcu olduğunun hatırlatılması ile ilgili ise ilginç ifade kullandı. Hızıyla tanınan Henty’e şansını atletizmde deneyip denemediği ile ilgili soruya, “Bir futbol oyuncusu kadar kendimi atlet olarak da görüyorum. Usain Bolt ile beni yanyana getirip yarıştırsanız sonuç berabere olur” sözlerini kullandı. Nijeryalı oyuncu ayrıca yeşil sahalarda kendisinden daha hızlı oyuncu olup olmadığı sorusuna ise ‘Asla!’ sözüyle karşılık verdi.

Milan altyapısında oynadığı yıllarda Boateng ve Pato gibi isimlerle birlikte oynadığını ancak oradan ayrılma kararı aldığını anlatan Henty, idollerinin ise Cristiano Ronaldo ve George Weah olduğunu ifade etti.

45 NUMARA ÇÜNKÜ

Nijeryalı golcü forma numarası olarak Mario Balotelli ile özdeşleşen 45 numarayı neden seçtiği ile ilgili soruya ise “Aslında 10 numarayı istedim ama kulüp kuralları gereği o formayı alamadım ve 45’i seçtim” dedi.

Lokomotiv Moskova’da 10 numara, kulübün efsane futbolcularından Dmitry Loskov adına emekli edilmiş durumda. (Sporcope)

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu