Spor

VİSCA, FANATİK’E KONUŞTU! ROTA ŞAMPİYONLUK…

“Başakşehir birgün şampiyon olabilir. Doğru yoldayız. Geçen yıl 4. bitirdik, şimdi daha iyi oynuyoruz. Her yıl bir üst basamağa çıkabiliriz. 4-5 seneye kadar Türkiye’nin en iyi 3 takımı arasına gireceğiz”

Başakşehir’in 25 yaşındaki Bosnalı yıldızı Edin Visca’nın röportajını okuduğunuzda bu takımın başarısının tesadüf olmadığını anlayacaksınız… Söz Bosna Milli Takımı’nın vazgeçilmez isminde: “Başakşehir birgün şampiyon olabilir. Bunun için zaman lazım. Biz doğru yoldayız. Geçen yıl 4. bitirdik, şimdi daha iyi oynuyoruz. Bu da gösteriyor ki her yıl bir üst basamağa çıkabiliriz. Yani bu yolun sonu şampiyonluk. 4-5 seneye kadar Başakşehir, Türkiye’nin en iyi 3 takımı arasına girecektir. Kompakt bir takımız. Bu da hocamız Abdullah Avcı’nın eseri. Artık futbolu kollektif oynayanlar başarılı oluyor, biz de takım olarak bunu yapıyoruz. Bu sezonu en azından 3. sırada bitirebiliriz. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe büyük takımlar. Büyük oyunculara sahipler. Onlarla yarışabiliriz.”


‘Hedefim Premier Lig’

“Her futbolcunun bir hedefi var. Benim hedefim Premier Lig. İspanya da olur ama kendimi en uygun Premier Lig’e görüyorum. Orada çok hızlı futbol oynanıyor. Ben de hızlı bir oyuncuyum.

25 yaşındayım. 5 yıldır Süper Lig’deyim. Eksiklerim var elbette. Şimdi takımın başarısına odaklandım, teklif gelirse değerlendiririm ama şu an düşüncem bu takımın daha iyi olması. Başakşehir bana adımı verdi, her şeyi onlara borçluyum. Bu yüzden bu takıma verebileceğim her şeyin en iyisini vermek istiyorum.”

‘Türkiye finale kadar gider’

“Bosna Milli Takımı olarak EURO 2016’da oynamayacak olmak kötü. Biz gidemediysek Türkiye’nin gitmesini istiyordum. Bundan çok mutluyum. Takım arkadaşım Volkan’ın da payı büyüktü. Biz Türkiye’nin kardeşiyiz. Benim ikinci ülkem burası ve inanıyorum ki Türkiye Fransa’da gidebildiği en iyi yere kadar gidecek, bunun adı final de olabilir.”

‘Sneijder’le yarışmak heyecanlı’

60 kezle; kaleye atılan şut istatistiğinde Sneijder’le (68) yarışan Visca bu özelliğini şöyle özetledi: “Sneijder’le yarışmak heyecan verici. Pozisyona girmeyi seviyorum. Hep gole konsantreyim. Önceliğim asist yapmak, forveti topla buluşturmak. Ama pozisyonu bulduğumda şuttan kaçınmam. Çok koşuyorum, ofansta hep arıyorum ve şut şansım da artıyor.”

‘Emre sadece futbol oynamıyor’

“Emre’yi hayranlıkla izliyorum. Türk futbolunun en önemli oyuncularından biri. Bana ve diğer arkadaşlara yardımı oldukça fazla. O sadece futbol oynamıyor. Bizimle sürekli konuşuyor, mental olarak da takıma katkı sağlıyor. Genç oyuncular için bir şans. Tecrübelerini sürekli aktarıyor.”

‘Dzeko bir gün gelecektir’

“Dzeko ve Pijanic’le Türkiye hakkında hep konuşuruz. Benim burada mutlu olduğumu biliyorlar. Ben bir gün onların buraya gelmesini, burada oynamalarını çok isterim. Belki büyük takımlarından birine gelebilirler. Dzeko’nun şimdilik gelmesi zor ama bu bir gün olabilir.”

‘Beşiktaş ve Gökhan Töre’

“Süper Lig’de en beğendiğim kanat Gökhan Töre. O gerçekten Avrupa’da oynamayı hak ediyor. Ligde en iyi futbol oynayan takım Başakşehir ve Beşiktaş. Kollektif futbolu sahaya yansıtıyoruz çünkü. Beşiktaş bu sene gerçekten süper oynuyor.”

‘Gerekirse kaleci Volkan atsın’

“Geçen sezon 8 gol attım. Bu sene de 8 oldu. Umuyorum ki daha fazlasını atacağım. 15 olur inşallah. Eğer takım olarak 4. sıranın üstünde bitirirsek kimin attığı önemli değil. Kaleci Volkan atsın ama takım iyi yerde bitirsin.”

‘Başakşehir çok farklı’

“Türk futbolunun her şeyini öğrendim. Diğer takımlardaki gidişatı da iyi biliyorum. Başakşehir’in farkı ortada. 9-10 transferle iki senedir devam ediyoruz. Diğer takımlar ise her transfer döneminde en az 10 oyuncu alıyor. Harika tesis, stat ve şartlarımız var. Burada gerçekten futbolcuya değer veriliyor, futbolcu da takıma en iyisini vermek için elinden geleni yapıyor.”

‘Türkiye’nin en iyisi Avcı’

“Abdullah hoca bana göre Türk futbolunun en iyi hocası. Bunu hocam diye söylemiyorum. Oyuncuyla ilişkisi ve konuşmasından söylüyorum. Herkes iyi antrenör olabilir. Ancak iletişim çok önemli. Burada çok hocayla çalıştım, diğer hocaları da biliyorum. Oyuncu hocasını anlarsa, onun adaletine güvenirse daha farklı oynar. Bunu her gün iyiye giden performansımızdan da anlayabilirsiniz.”

‘Yabancı kuralıyla futbol gelişti’

“5 yıldır buradayım ve yabancı sınırı hep değişti. Son kural Türk futboluna pozitif yansıdı. Çünkü buradaki 5 yılımda en kaliteli futbol bu sezon oynanıyor. Bu, yerlilere de olumlu yansıdı. Ne kadar kaliteli oyuncuyla oynarsanız sizin de kaliteniz artar.”

Ömer Necati Albayrak

Fanatik

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu