Spor

MEHMET DEMİRKOL: FENERBAHÇE’Yİ KAYIRMAK İSTESE…

Demirkol’un değerlendirmeleri şu şekilde:

"Pereira yüzde 100 başarılı"


Fenerbahçe’nin oyununu iki türlü değerlendirebiliriz. Biri seyir keyfi diğeri Pereira’nın plânı… Vitor Pereira’nın uyguladığı plânı yüzde 100 başarılı… Zaman zaman kadronun karşılığı olmayan hücumdaki zaafları fazla önemsemiyor. ‘Ben ilk önce pozisyon vermeyeceğim’ diyor. Souza ileri hiç gitmedi. Topal bir kere çıktı. Hiç ileri gitmemelerinden öte, görevlendirilmeleri bu şekilde… Pereira bu açıdan bakıldığında başarılı bir maç oynadı ve maçı da kazandı. ‘Bu yıldızlarla Markovic, Nani, Fernandao ve Van Persie’yle daha fazla hücum zenginliği olmalıydı’ dersen olabilir ama Pereira bunu önemsemiyor. Eskişehirspor’a bakıldığından ‘İyi değiller’ diyebiliriz. Galatasaray da iyi değil. Ne Sivasspor, Galatasaray için bir sınav ne de Eskişehirspor, Fenerbahçe için… Avrupa maçları gerçek sınav olacaktır.

"Eskişehirspor’un pozisyonu yok"

Diyelim ki ‘hakem çok kötü ve Fenerbahçe’ye maçı verdi.’ Samet Hoca neyi kutluyor merak ettim. Bir tane pozisyonu yok Eskişehirspor’un… 1-2 tane şutu var. Herhalde 0-0’ı plânlıyordu. Futboldaki en zayıf halka hakemler mi? Değil. En zayıf halka yönetimler… UEFA’dan yaptırım geliyor işte… Şampiyonlar Ligi finalini Türk hakem yönetti. EURO 2016 finalini Türk hakem yönetebilir mi? Yönetebilir. Demek ki en zayıf halka hakemler değil.

"Kırmızı kart hatalı ama…"

Eskişehirspor çok ciddi bir bunalımda futbol olarak. Eskişehirspor başkanı haklı mı? Kırmızı kartı ben de haksız buluyorum. Tabanla geliyor ama Mehmet Topal’a gelmiyor. Orada yanlı süzdü bence hakem. Orada bir hata var. Bu atrtışılabilir bir pozisyon. Kırılma anıdır. Penaltı pozisyonuna gelince Fernandao’nun şutunda net penaltı var. İşin kritik noktası ve en çok tartışılan konusu ki Rıdvan hocanın da infialiyle iş bu noktaya geldi, çünkü hoca etkiliyor, maç sonrası onunla da konuştuk, o ‘penaltı değil’ diyor. Nani’ye penaltı çalınmamış olsa bunu fazla konuşmam ama çalındıktan sonra da bir şey demem. ‘Acaba neden penaltı çaldı?’ diye sorduğumuz zaman, Emre’nin ayağını Nani’nin ayağına taktığını görüyoruz. Emre’ye de haksızlık yapmak istemiyorum ama hakemi de bu konuda bu kadar eleştirmeyi doğru bulmuyorum.

"Fenerbahçe’yi kayırsa ilk penaltıyı verirdi"

Hakemler hepimizin kullandığı kolay bir kum torbası… ‘O takımın bu galibiyete ihtiyacı yok’ cümlesini geride bırakamıyoruz. Kolay geliyor tabii. Hakemin verdiği penaltı kararıyla ilgili ‘Hakem Fenerbahçe’yi kayırdı’ demek doğru değil. O zaman ilk penaltıyı verirdi. Çünkü o daha bariz.

"Niye penaltı değil, kimse söylememiş"

Hakem hocalarına baktım. Nani’nin penaltısının neden penaltı olmadığına dair bir şey okumadım. ‘Ayaklar takıldı’ deniyor. Siz öndesiniz arkadan sizin ayağınıza takıldılar. Penaltı mı, değil mi? Barcelona – Bilbao maçında kaleci Suarez’e takıldı ve penaltı-kırmızı kart oldu. Kalecinin Suarez’i düşürmek gibi bir derdi yoktu. Ama takıldı mı? Takıldı. ‘Uganda’da bile vermezler bu penaltıyı’ deniyor. Uganda’da vermzler diye mi, kargalar güler diye mi penaltı değil? Neden?

"Ceza sahası dışında olsa…"

Pozisyon ceza sahası dışında olsa kimse konuşmayacak. Nani oradan frirkten gol atsa mesela… Penaltıyı neden verdiğini sorsalar bir şey söylerim. ‘Takıldı, düştü’ derim. Bu var futbolda… Ama ‘Neden penaltı verilmez?’ sorusunun cevabı yok.

Fernandao çok güvenli bir oyuncu. Kendisine çok güveniyor ve bu çok kolay değil. Yeni bir takıma geliyorsun, Bursa’da yaptıklarının tamamını neredeyse Fenerbahçe’de de sergiliyorsun. Van Persie gibi bir oyuncunun yerini doldurmak kolay bir şey değil. Kutlamak lazım. Bu kendisine olan yüksek güven hiçbir zaman da şımarıklığa kaçmamış…

Fanatik

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu