Spor

TEXEIRA! SİVAS’IN SUAREZ’İ YARIŞA HAZIR

Yiğidolar’ın devre arasında yaptığı en ses getiren transfer kuşkusuz ki David Texeira oldu. Uruguay Milli Takımı’nın altyaş kategorilerinde büyük potansiyel olarak gösterilen, Gröninngen’e yeni Suarez olarak getirilen yıldız oyuncu, MLS’in kaliteli ekibi Dallas’tan kadroya katıldı. Antalya kampında takıma çabuk uyum sağlayan Texeira, hedeflerini ve geliş sürecini  FANATİK’e anlattı: 

‘Burayı Muslera’dan biliyorum’


“Özellikle Muslera’dan dolayı Türkiye’yi takip ediyordum, biliyordum. Onun burasıyla ilgili hiçbir zaman olumsuz bir şey söylediğini duymadım. Ligi de aşağı, yukarı biliyorum. 3 yıl Hollanda’da oynadım. Avrupa’ya tekrar dönüş imkanı bulduğum için karar vermekte pek zorlanmadım. Sivas’la ilgili de kiminle konuştuysam hep olumlu şeyler anlattılar.”

‘Sıkıntının farkındayım’

“Sivasspor’un ligde durumunun ve benden olan beklentilerin farkındayım. Bunu bilerek geldim buraya. Gol yollarında bir sıkıntı olduğunu biliyorum. Arkadaşlarımızla bu problemi çözmek için elimizden geleni yapacağız. İstediğimiz sonuçları alıp Sivas’ı hak ettiği noktaya getireceğiz. Takım hoşuma gitti. Çünkü arkadaşlarım yeni bir takıma gelmiş gibi hissettirmediler. Sanki uzun yıllardır buradayım”

‘MLS çok ilginçti’

“Giovinco, David Villa, Pirlo… Birbirinden kaliteli oyuncuların oynadığı bir ligden geldim. Son yıllarda büyüyen ve gelişen bir lig. Enteresan bir lig, taraftar sürekli sonuç bekliyor. Daha çok fizik ağırlık bir lig. Çok koşmak gerekiyor. Çok ilginç, gelişim halinde olan bir ligdi, güzel günler geçirdim orada.”

‘Kendime güvenim fazla’

“Van Persie, Eto’o, Gomez gibi çok üst düzey forvetlerin forma giydiği bir lige geldim. Burada kendimi göstermek istiyorum. Zor gibi gözükebilir. Ancak kendime güvenmesem hiçbir şey başaramam. Başta kendime güvenmem lazım ve ben de kendime fazlasıyla güveniyorum. Tabii ki bu tek başına olacak bir şey değil. Arkadaşlarla birlikte iyi çalışıp, iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Bu yarışa hazırım.”

Ömer Necati Albayrak

Fanatik

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu